Full-service NVM dienstverlening door lokale NVM makelaars in heel Nederland.
Vaste lage 'all-inclusive' tarieven met behoud van NVM kwaliteit.

NVM taxatie / taxatierapport

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur de taxatie doet. Iedere NVM makelaar is ingeschreven in het register van stichting VastgoedCert en daarmee tevens een gecertificeerde taxateur. Een taxatie van een onafhankelijke NVM makelaar wordt daarom door vrijwel alle geldverstrekkers geaccepteerd. Als de NVM makelaar ook uw aankoopmakelaar of verkoopmakelaar is dan mag hij/zij niet ook de taxatie uitvoeren. Dit omdat de taxateur altijd onafhankelijk moet zijn.

NVM makelaar ook een betrouwbare taxateur

NVM makelaars hanteren strikte regels bij het maken van een taxatie. Hierdoor erkent ook de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) taxaties van NVM makelaars (indien zij tevens zijn aangesloten bij het taxatie keurmerk Nederlands Woning Waarde Instituut). Alle NVM makelaars van Makelaars Club voldoen hieraan.

Tijdens een taxatie let de NVM makelaar / taxateur op de volgende factoren:

  • De staat van onderhoud
  • De inhoud en de oppervlakte
  • De functionele indeling
  • De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan
  • Mate van isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen en rechten, zoals recht van overpad en erfpacht
  • De ligging en de omgeving
  • Het bestemmingsplan
  • De marktsituatie

De marktsituatie
Een belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit van een NVM makelaar. Hij kent als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weet de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwt de NVM makelaar (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoedt hij zijn cliënt voor een (te dure) woningaankoop. Immers, de cliënt is het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren ook nog goed in de markt ligt.

De NVM makelaar / taxateur legt na de taxatie al zijn bevindingen in een taxatierapport vast. Naast een uniforme meetwijze hanteren NVM makelaars bij taxaties ook een uniform taxatiemodel: het model NVM taxatierapport. Met dit taxatierapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Het taxatierapport is echter geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt.

NVM makelaar / taxateur van Makelaars Club

Als u een NVM makelaar / taxateur van Makelaars Club kiest als uw taxateur dan bent u verzekerd van kwaliteit, maar geniet u toch van de zekerheid van een vast tarief. U betaald dus geen percentage van de getaxeerde waarde als courtage, maar een vast 'all-in' tarief (incl. btw). Hiermee kunt u al snel veel geld besparen op uw taxatie kosten, terwijl u wel dezelfde kwaliteit behoudt.

Een NVM makelaar / taxateur van Makelaars Club is een gewone zelfstandige NVM makelaar met een eigen kantoor. Het enige verschil is dat als u via Makelaars Club deze taxateur inschakelt u een vast bedrag van € 314,98 (of € 390,- bij een NHG / NWWI taxatie) betaalt, in plaats van 1,85 promille (exclusief BTW) van de getaxeerde waarde. Bij een woningwaarde boven de 6 ton reken we € 50,- extra, indien geldverstrekker milieuinformatie eist dan wordt deze opgevraagd bij de gemeente, deze kosten zijn niet inbegrepen in het tarief. De dienstverlening en de kwaliteit zijn verder precies hetzelfde; er zijn geen beperkingen.

Interesse in de dienstverlening van Makelaars Club?

Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in om in contact te komen met de NVM makelaar van Makelaars Club bij u in de buurt. Deze lokale NVM makelaar zal vervolgens proberen om nog dezelfde dag telefonisch contact met u op te nemen.