Full-service NVM dienstverlening door lokale NVM makelaars in heel Nederland.
Vaste lage 'all-inclusive' tarieven met behoud van NVM kwaliteit.

Betrouwbare taxatie / taxatierapport

Steeds meer geldverstrekkende instellingen eisen dat een gecertificeerde taxateur de taxatie doet. Iedere makelaar van Makelaars Club is ook ingeschreven in een kwaliteitsregister voor taxateurs en daarmee tevens een gecertificeerde taxateur. Een taxatie van een onafhankelijke makelaar wordt daarom door vrijwel alle geldverstrekkers geaccepteerd. Als de makelaar ook uw aankoopmakelaar of verkoopmakelaar is dan mag hij/zij niet ook de taxatie uitvoeren. Dit omdat de taxateur altijd onafhankelijk moet zijn.

Uw makelaar is ook een betrouwbare taxateur

Makelaars hanteren strikte regels bij het maken van een taxatie. Hierdoor erkent ook de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) taxaties van makelaars (indien zij tevens zijn aangesloten bij het taxatie keurmerk Nederlands Woning Waarde Instituut). Alle makelaars van Makelaars Club voldoen aan de strenge eisen van geldverstrekkers. 

Tijdens een taxatie let de makelaar / taxateur op de volgende factoren:

  • De staat van onderhoud
  • De inhoud en de oppervlakte
  • De functionele indeling
  • De constructie, de gebruikte materialen en de kwaliteit hiervan
  • Mate van isolatie en energiezuinigheid
  • Verplichtingen en rechten, zoals recht van overpad en erfpacht
  • De ligging en de omgeving
  • Het bestemmingsplan
  • De marktsituatie

De marktsituatie
Een belangrijk onderdeel van het taxeren is de marktsituatie: de verhouding tussen vraag en aanbod in de regio. Het bepalen van de marktwaarde van een woning is de specialiteit van bij ons aangesloten makelaars. Hij kent als geen ander de regionale markt- en prijsontwikkelingen en weet de verkoopbedragen van soortgelijke woningen in de regio. Indien nodig waarschuwt de makelaar (bij een nog niet gesloten koop) voor risico’s en behoedt hij zijn cliënt voor een (te dure) woningaankoop. Immers, de cliënt is het best gebaat bij een woning die ook over enkele jaren ook nog goed in de markt ligt.

De makelaar / taxateur legt na de taxatie al zijn bevindingen in een taxatierapport vast. Naast een uniforme meetwijze hanteren makelaars bij taxaties ook een uniform taxatiemodel: het model taxatierapport. Met dit taxatierapport kunt u, afhankelijk van uw doel, bijvoorbeeld een hypotheekaanvraag doen. Het taxatierapport is echter geen garantie dat u de hypotheek of het geld krijgt.

Makelaar / taxateur van Makelaars Club

Als u een makelaar / taxateur van Makelaars Club kiest als uw taxateur dan bent u verzekerd van kwaliteit, maar geniet u toch van de zekerheid van een vast tarief. U betaald dus geen percentage van de getaxeerde waarde als courtage, maar een vast 'all-in' tarief (incl. btw). Hiermee kunt u al snel veel geld besparen op uw taxatie kosten, terwijl u wel dezelfde kwaliteit behoudt. Doordat al onze makelaars zijn ingeschreven in een kwaliteitsregister, waarbij inschrijving alleen mogelijk is als de makelaar/taxateur aan strenge eisen voldoet, kunnen wij u een hoogstaand taxatierapport garanderen.

Een makelaar / taxateur van Makelaars Club is een gewone zelfstandige makelaar met een eigen kantoor. Het enige verschil is dat als u via Makelaars Club deze taxateur inschakelt u een vast bedrag van € 314,98 (of € 390,- bij een NHG / NWWI taxatie) betaalt, in plaats van 1,85 promille (exclusief BTW) van de getaxeerde waarde. Bij een woningwaarde boven de 6 ton reken we € 50,- extra, indien geldverstrekker milieuinformatie eist dan wordt deze opgevraagd bij de gemeente, deze kosten zijn niet inbegrepen in het tarief. De dienstverlening en de kwaliteit zijn verder precies hetzelfde; er zijn geen beperkingen.

Interesse in de dienstverlening van Makelaars Club?

Vul geheel vrijblijvend het contactformulier in om in contact te komen met de makelaars / taxateurs van Makelaars Club bij u in de buurt. Deze lokale makelaar zal vervolgens proberen om nog dezelfde dag telefonisch contact met u op te nemen.